8 Comments

Zadeva je enostavna: kulturni marksisti so se priklopili na finance in zvočnike. Z velikimi zvočniki preglasijo moralo in glas razuma ter zmagujejo v kulturnem boju (boju za duše). Kajti povprečen Janez, Hans ali Joe nima preveč časa razmišljati in pač konzumira, kar mu MSM mediji servirajo. To trdim iz izkušenj oz. pogovorov s prijatelji in znanci, na osnovi česar sem skoval nov mem: “pameten kot televizor”. Dokler se racionalni del družbe ne organizira in tega korigira, se bo pač zahodna civilizacija kuhala na počasnem ognju. In na koncu bodo razne Nike, Slavoji, Svetlane in Grete rekli “ups” in poniknili, raja pa se bo začela spet klati.

Expand full comment

Hvala Žiga. Osupel sem nad tem, kako dobro si ubesedil bistvo. Jaz bi tudi, če bi znal 😀

Expand full comment

Odlično! Ampak, vedno znova se sprašujem: zakaj (nekateri) zahodnjaki sovražijo zahod?

Expand full comment

Smiselno napisano. Osebno ne bi mešal religije notr, ker pokvari in izničuje *common sense*.

Piers Morgan: what do you think the biggest threat to mankind is?

Jordan Peterson: narcissistic compassion.

Expand full comment

Z avtorjem se odločno ne strinjam, morda čutim pomilovanje, čudenje, osuplost … ne morem pa reči, da konzervativce ali desničarje sovražim. Nikakor. Kljub temu, da vidim, da njih večina iz dna srca prezira in sovraži komuniste, rdečo golazen, levo drhal, kot jih tudi radi nazivajo.

Žrtve niso samo ženske, otroci, črnci, Palestinci, migranti, LGBTjevcx, delavci, krave, nutrije, polarni medvedi, ampak povsem enako tudi Izraelci, ki jih je Hamas pobil, ukrajinske bolnišnice, ki jih Rusi raketirajo, sirska mesta, ki jih je Asad zravnal z zemljo in beli “deplorables”, ki so zaradi globalizacije izgubili službo. Ne razumem avtorja, ki klasificira žrtve.

Expand full comment